Skip to main content
Diëtiste Zonhoven
Diëtiste Zonhoven

Pasta met prosciutto en groene asperges

Ingrediënten:  (voor 2 personen)

  • 120g volkoren penne (of eigen portie)
  • 500g groene asperges
  • 100g prosciutto
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Bieslook
  • Peper (en zout)
Pasta met prosciutto en groene asperges

Bereiding

Breek het harde uiteinde van de asperges en snij ze in stukken. Kook de penne volgens verpakking en gooi de laatste 3 minuten de asperge stukken erbij.

Bak de plakjes prosciutto in een droge koekenpan knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Klop ondertussen de eieren los, snipper de bieslook eronder, doe er 1 eetlepel van kaas bij en kruid met peper. De ham is al zout dus wees voorzichtig met extra zout.

Haal de asperges met een schuimspaan uit de kookpot. Giet de pasta af, doe hem terug in de kookpot en roer, op een laag vuurtje, het eimengsel eronder.

Doe de asperges er terug bij. Schep op de borden en verdeel de knapperig gebakken prosciutto er in stukjes overheen. Bestrooi tot slot met de rest van de Parmezaanse kaas.

Contact

Heeft u specifieke vragen? Neem gerust contact op.
De Eetpraktijk Logo
Toekomststraat 6 - 3583 Paal-Beringen
Stenenkruisweg 97 - 3520 Zonhoven
0474/ 68 55 63
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © eetpraktijk.be | Privacy policy