Skip to main content
Diëtiste Zonhoven
Diëtiste Zonhoven

Zwangerschap en borstvoeding

Als je zwanger bent, is eten voor twee helemaal niet nodig.
Maar wat jij eet, telt wel mee voor je baby. Wat mag je nu wel en zeker niet eten? Wat met alcohol en cafeïne bijvoorbeeld? Kun je iets doen aan die typische kwaaltjes zoals zure oprispingen of lage bloeddruk? Wat heb je extra nodig en hoe krijg je dat binnen? Wat als je vegetarisch of veganistisch eet?

De basisregel is alvast heel eenvoudig: zorg voor variatie. En dat gezegde dat je vanaf nu voor twee moet eten? Dat klopt voor de helft. Natuurlijk zorg jij nu voor twee, maar dat betekent niet dat je letterlijk dubbel zoveel energie moet opnemen. Wat jij eet, telt ook mee voor je baby. Toch moet je je porties niet verdubbelen. Gezond eten is nu gewoon extra belangrijk. Niet alleen tijdens de zwangerschap, maar ook ervoor en na de bevalling en bij het geven van borstvoeding heb je immers speciale noden... en je kindje ook! Maar hier is het goede nieuws: je lichaam zit ongelofelijk slim in elkaar, want het zorgt er vanzelf voor dat je nu bepaalde voedingsstoffen beter opneemt en er efficiënter mee omspringt. Ook typische zwangerschapskwaaltjes kun je vaak verhelpen met natuurlijke remedies.

High five voor Moeder Natuur, dus: zij helpt je om dat broodje in je oven perfect te bakken. En voor al je eetvragen komen wij graag to the rescue met handige tips, adviezen van experts en gemakkelijke toprecepten om die negen maanden vlot door te komen.

Lees zeker het boek : ‘Eten als je zwanger bent’

Zwangerschap en borstvoeding
Dieet
  • Bij mijn eerste zwangerschap nam ik het principe ‘Eten voor 2’ nogal letterlijk en kwam ik 30kg bij. Bij mijn tweede zwangerschap wilde ik dit beter aanpakken en liet ik mij begeleiden in de Eetpraktijk. ‘Eten voor 2’ gaat dus blijkbaar over kwaliteit en niet over hoeveelheden.

    - Katrien -
Dietiste

Contact

Heeft u specifieke vragen? Neem gerust contact op.
De Eetpraktijk Logo
Toekomststraat 6 - 3583 Paal-Beringen
Stenenkruisweg 97 - 3520 Zonhoven
0474/ 68 55 63
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © eetpraktijk.be | Privacy policy