Skip to main content
Diëtiste Zonhoven
Diëtiste Zonhoven

Proteïne dieet en supplementen

Proteïnedieet

Hoewel voor ons gewone gezonde voeding steeds de basis is, kan het voor sommige personen nuttig zijn te starten met een proteïnedieet. Eiwitten of proteïnen, vetten en koolhydraten zijn de drie basis voedingsstoffen die ons energie leveren. Een proteïnedieet is een aangepaste voeding laag in koolhydraten en vetten, hoog in eiwitten of proteïnen.

48 u na de start heeft je lichaam zijn suikerreserves opgebruikt en gaat het uit zijn vetreserves putten. Doordat je voldoende eiwitten eet,ben je beter verzadigd en hoef je geen honger te lijden. Bovendien blijft jouw spiermassa behouden en raak je dus veel meer vetmassa kwijt. Je valt hier doorgaans snel door af.
Omdat er geen proteïnen bestaan die van nature voldoende essentiële stoffen bevatten, is het gebruiken van aangepaste producten nodig.

Zie het als een soort reset voor je lichaam, waarbij je stapsgewijs terug opbouwt naar een gezonde voeding.

 

Supplementen

Een gezonde basis aanvullen met een voedingsstof in een geconcentreerde vorm kan soms nodig zijn om een gezondheidsbevorderend effect te creëren. 

Proteïne dieet
Dieet
  • Ik at niet meer want snoepte de hele dag. Ik had een reset nodig en begon daarom met een proteïnedieet. Na enkele weken kon ik terug beginnen opbouwen naar een normale gezonde voeding. Ondertussen zijn we een jaar later en eet en leef ik heel anders dan voor mijn ‘dieet’. De verleidingen blijven komen en zijn soms moeilijker te weerstaan dan anders, maar ik doe mijn best!

    - Diane -
Dietiste

Contact

Heeft u specifieke vragen? Neem gerust contact op.
De Eetpraktijk Logo
Toekomststraat 6 - 3583 Paal-Beringen
Stenenkruisweg 97 - 3520 Zonhoven
0474/ 68 55 63
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © eetpraktijk.be | Privacy policy