Skip to main content
Diëtiste Zonhoven
Diëtiste Zonhoven

Witloofsoep

Ingrediënten:
  • 1 courgette
  • 4 stronkjes witloof
  • 1 appel
  • 1 ui
  • 5l water
  • 2 kipbouillonblokjes
  • ½ koffielepel 4currypoeder
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 2 blaadjes laurier
  • Peper naar smaak
Witloofsoep
Bereiding

Verhit de olie in een grote kookpot en fruit de ui met het currypoeder op een zacht vuurtje,  totdat de ui zacht is. Maak het witloof proper en snij in grove stukken, net zoals de courgette en de appel. Voeg toe aan de ui. Blus met het water en doe de bouillonblokjes erbij. Doe de laurierblaadjes erbij en breng daarna aan de kook. Als alle groenten gaar zijn, haal je de laurierblaadjes eruit en kan je de soep mixen.

Roer op het laatste moment de peterselie erdoor en kruid af met peper naar eigen smaak.

Contact

Heeft u specifieke vragen? Neem gerust contact op.
De Eetpraktijk Logo
Toekomststraat 6 - 3583 Paal-Beringen
Stenenkruisweg 97 - 3520 Zonhoven
0474/ 68 55 63
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © eetpraktijk.be | Privacy policy