Skip to main content
Diëtiste Zonhoven
Diëtiste Zonhoven

Kip met prei en Champignons

Ingrediënten voor 3 personen (of 2 volwassenen en 2 kleuters):

  • 400g kip
  • 3 preistengels
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 100ml water
  • 200 ml. Lichte room
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 grote koffielepel gedroogde dragon
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels olijfolie
>
Kip met prei en Champignons

Bereidingswijze:

Snijd de kipfilets in stukken van ongeveer 7-8cm. Bak ze in olijfolie goudbruin en kruid met peper en zout. Was de prei en snij ze in halve ringen. Borstel de champignons schoon en snijd ze in stukjes.
Haal de kip uit de pan en doe in een kommetje. Bak in dezelfde pan nu de prei tot hij goed zacht is. Doe de prei in een bord en bak nu de champignons samen met de helft van het water. Doe de prei er terug bij en voeg  de rest van het water toe.
Kruid met peper, zout, dragon en de lepel mosterd. Roer onder elkaar.  Giet de room erbij en laat een 5 tal minuten sudderen. Leg de kipfilets weer in de pan en laat nog een 5tal minuutjes verder sudderen.

Contact

Heeft u specifieke vragen? Neem gerust contact op.
De Eetpraktijk Logo
Toekomststraat 6 - 3583 Paal-Beringen
Stenenkruisweg 97 - 3520 Zonhoven
0474/ 68 55 63
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © eetpraktijk.be | Privacy policy