Skip to main content
Diëtiste Zonhoven
Diëtiste Zonhoven

Pastasalade

Ingrediënten:

  • 200g volkoren penne (bv. penne rigate van Boni)
  • 1 aubergine
  • 1 gele paprika
  • 3 lente uitjes
  • 15 cherry tomaten
  • 10 halfgedroogde kerstomaatjes
  • 2 handenvol rucola
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 bakje mini mozarella bolletjes
  • 2 eetlepels rode pesto
  • Verse basilicum
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie
Pastasalade

Bereiding

Kook de pasta volgens verpakking. Gril de pijnboompitten zonder vetstof even aan in een antikleefpan. Snij de aubergine in blokjes, de paprika in stukken en de lente uien in kleine ringetjes. Stoof deze, onder regelmatig roeren, aan tot ze beetgaar zijn. Snij de cherry tomaatjes in 2 of 4 stukken en halveer ook de halfgedroogde tomaatjes. Snij de mozarella bolletjes doormidden. Was de basilicum en snij wat fijner.

Roer de pesto onder de gekookte pasta. Meng alle groenten, pijnboompitten en kaas eronder. Kruiden met peper en zout naar smaak en meng ten slotte de rucola en basilicum eronder.

Tip:
- geen mozarella liefhebber? Deze kan je ook vervangen door Parmezaan schilfers.

Contact

Heeft u specifieke vragen? Neem gerust contact op.
De Eetpraktijk Logo
Toekomststraat 6 - 3583 Paal-Beringen
Stenenkruisweg 97 - 3520 Zonhoven
0474/ 68 55 63
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © eetpraktijk.be | Privacy policy