Ingrediënten (voor 2 personen)
* 100g havermout
* 150 ml melk
* 1 ei
* 1/2 koffielepel bakpoeder
* kaneel
* 3 eetlepels ahorn/agavesiroop
* snufje zeezout
* 1 appel
* Eventueel wat gehakte walnoten
* 200g platte kaas/ kwark
* 1 eetlepel plantaardige olie
Bereidingswijze:
Verwarm je oven voor op 180 graden.
Meng de havermout, melk, ei, bakpoeder, helft van ahorn/agavesiroop, enkele snuifjes kaneel en snuifje zout in een kom. Schep het mengsel in een kleine ovenschaal.
Snijd de appel in dunne schijfjes. Meng de appel met opnieuw enkele snuifjes kaneel en olijfolie. Heb je graag kaneel dan kan je zowel in het mengsel als bij de appeltjes wat extra gebruiken. Meng de appelpartjes voorzichtig en leg ze over het mengsel.
Bak ongeveer een half uurtje in de oven.
Dien de gebakken havermout op met de platte kaas/ kwark (eventueel bijgezoet met de andere helft van de ahorn/agavesiroop) en werk eventueel af met wat gehakte walnoten.
TIP: Kan je zeker op voorhand maken om koud te eten of eventjes op te warmen.