Diëtiste Zonhoven
Diëtiste Zonhoven

Gevulde puntpaprika

Ingrediënten: (voor 4 personen)
  • 4 puntpaprika’s
  • 120g quinoa
  • 500g kippengehakt
  • 1 ‘bussel’ lenteuitjes, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 250ml tomatenpassata
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • ½ koffielepel sambal oelek
  • 1 eetlepel verse bieslook, fijngesnipperd
  • 1 bol mozarella, in stukjes gesneden
  • Jonge sla mengeling of rucola
  • Olijfolie en peper
Gevulde puntpaprika
Bereiding

Kook de quinoa volgens verpakking. Verwarm de oven op 180 graden.

Stoof de ui en knoflook aan in wat olijfolie. Doe er, samen met het bouillonblokje, het gehakt bij en bak het goed aan. Voeg de tomatenpassata toe als het gehakt gaar is. Kruid dan ook met peper, paprikapoeder en sambal.

Snij ondertussen de paprika’s door aan de lange zijde en maak ze schoon.

Ondertussen is je gehakt mengsel klaar en kan je de quinoa er aan toevoegen. Roer er als laatste de bieslook onder. Nu kan je de paprika’s afvullen en de mozarella erover verdelen. Bak ze ongeveer 20 minuten en serveer daarna op een bedje van jonge sla of rucola.

Contact

Heeft u specifieke vragen? Neem gerust contact op.
De Eetpraktijk Logo
Toekomststraat 6 - 3583 Paal-Beringen
Stenenkruisweg 97 - 3520 Zonhoven
0474/ 68 55 63
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © eetpraktijk.be | Privacy policy